fbpx

About Us

Op 1 juli 2016, produceerden we de eerste 200 Doubles na een lange periode van recept en verpakking perfectioneren. Na een interessante introductie middag in de palmentuin, was het vooral via Facebook dat de belangstelling voor Doubles op diezelfde dag enorm was.

Diezelfde avond werd een Azteca Doubles Facebookpage in elkaar gezet en per 18 september 2016, werd de page omgedoopt naar Azteca Exotic Foods en werd tegelijkertijd naast de doubles de Braziliaanse feijoada geïntroduceerd.

Azteca Doubles werd geboren uit de oude interesse van Patrick en Cecile voor koken, reizen en genieten van lekker simpel eten. Een idee om samen iets met eten te doen ontstond ergens in eerste jaren van deze eeuw. In 2016 is het eindelijk zover en met de hulp en hard werken van de hele familie ontstond Azteca.

Doubles werd het eerste product. Wikipedia zegt het volgende over de Doubles:

Doubles are common street food in Trinidad and Tobago. It is a sandwich made with two baras (flat fried bread) filled with channa (curried chickpeas). Topped with either mango, shadon beni, cucumber, coconut, tamarind, or extra pepper sauce, this delicacy is the most popular fast food in Trinidad and Tobago. Doubles are eaten for breakfast, sometimes for lunch, often at night but can be a late-night snack, too

Al gauw kwamen er steeds meer gerechten en snacks bij en al gauw werd er een compleet menu met Exotisch eten aangeboden. De smaken lagen dicht bij de in Suriname bekende, maar de uitvoering van de gerechten was toch weer anders. De keukens van Brazilië, India, het Caraïbisch gebied, Zuid-Oost Azië, Australië, noem het maar op alles had ergens wel een plak op het Azteca Menu.

De roep naar bij het restaurant kunnen lunchen werd gauw groter, maar de ruimte was beperkt, enkele gasten aten hun doubles aan de bar in de bodyNsoul Photography studio, maar dat was niet altijd mogelijk. begin 2017 werd besloten een tweede locatie in het centrum van Paramaribo te proberen, De Verdieping boven ‘t Vat leek een geschikte locatie, midden in het drukke uitgaanscentrum.

Wat in eerste instantie een belangrijke succesfactor leek bleek uiteindelijk een hele negatieve factor te zijn, het was zoo druk op de locatie dat er onmogelijk geparkeerd kon worden door onze klanten. Uiteindelijk werd het experiment gestopt 3 maanden na de opening.

De focus werd gelegd op het bouwen van een compleet restaurant ruimte op de oorspronkelijke locatie aan de Armandstraat. in en naast de Studio. En ruim een jaar later was het zo ver, een prachtig buitenterras onder de grote boom, en een studio welke fungeerde als airco dining room, een moderne restaurant keuken.

….

Vanwege de intrede van Covid word de airco dining room niet meer gebruikt maar is het buitenterras, wanneer toegestaan door de authoriteiten, een heerlijk rustige plek, om te genieten van lekker eten.